Adres
Ayvacık, Büyükhusun, Çanakkale
Proje Detayı
Yıl: 2004-2005
İşveren: Sedef- Murat Öztürk
Proje Ekibi: Han Tümertekin – Eylem Erdinç
Paylaş
Ev, Ayvacık’ın, Büyükhusun Köyü’nde yer alır.Köy; yamacın tepesinden başlayarak eğimle birlikte seyrelip sakinleşir, keskin şev ve yarlarla topoğrafyaya dönüşür ve sahile uzanır. Manzaraya uzaktan bakar. Dört kişilik kentli bir ailenin kalabalık çevresi ile birlikte kullanacağı büyüklükteki tatil evi, köyün sınırında, topoğrafya ile örtüşerek konumlanır. 160cm’de bir tekrarlanan çelik strüktür, lineer bir biçimde uzanır. Strüktürü destekleyen perde duvarlar, hacimleri dilimler şeklinde sıralar ve yapının tek katlı olma halini vurgular. Strüktürel çerçeveler, yapım aşaması ve tekniklerinin sınırlarını tanımlar, endüstriyel ve yerel olanı belirginleştirir. Fiziksel ve görsel olarak geçirgen olan ev; sırtından itibaren “açık”, “kapalı”, “yarı açık” ve “açık” olarak kademelenir. Her bir dilim-hacim bu ilişkiyi eşdeğer olarak algılar. Hacimler, tüm bu geçişler sırasında birer duraksama noktasıdır.