• Mutluluk Fabrikaları
  • Lütfen Rahatsız Etmeyin
  • Hayallerden Gerçekler
  • Dikkat Kaygan Zemin
  • Geç Olmadan Eve Dön

SERGİ

  • Cem Sorguç
    Cem Sorguç

    1968 yılında Mardin’de doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor.

    Mimar. Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nü 1993 yılında tamamladı.1987-1992 yıllarında yarı zamanlı, 1992-2000 yıllarında ise tam zamanlı olarak proje ve şantiye mimarlığı yaptı. 2000 yılından beri kurucusu olduğu cm mimarlık bünyesinde çalışıyor. 1990 yılından itibaren muhtelif dergi ve gazetelerde, 1996-2009 yıllarında Roll bünyesinde müzik yazarlığı ve müzik muhabirliği yaptı. 1996 yılından bu yana aralıksız olarak Açık Radyo için muhtelif programlar yapan Sorguç, halen “Ahtapotun Bahçesi” adlı müzik programını hazırlayıp sunuyor. 2013-2015 yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi Yüksek Lisans programı dahilinde davetli öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 2012 yılından beri Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mimari proje atölyelerinde davetli öğretim görevlisidir.

  • Ceren Oykut
    Ceren Oykut

    1978 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor.

    Sanatçı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nden 2002 yılında mezun oldu. Karikatür, minyatür, kartografi gibi alanlardan beslenerek gündelik hayattaki detaylar üzerinden manzara çizimleri yapıyor. 2003-2010 yıllarında Baba Zula, Anabala, Alcalica, Mad Professor gibi müzik topluluklarıyla sahnede canlı çizim performansları gerçekleştirdi. Birçok kitap ve dergiye çizimler yaptı. Yurtiçi ve yurtdışında kişisel sergiler gerçekleştirdi, grup sergilerinde ve kolektif projelerde yer aldı.

  • Cevdet Erek
    Cevdet Erek

    1974’te İstanbul’da doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor.

    Mimar Sinan Üniversitesi’nde Mimarlık eğitimi alırken çeşitli ofislerde ve Nekropsi grubunda çalıştı. MSÜ’de başladığı Bina Bilgisi yüksek lisans çalışmasından ayrılarak İTÜ MIAM’da Ses Mühendisliği-Tasarımı eğitimini tamamladı, araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2004-2005 yıllarında Rijksakademie’de misafir sanatçı olarak bulundu. Ses, mekân ve ritim üzerine yoğunlaşan yerleştirmeleri Documenta, İstanbul Bienali, Sydney Bienali, Stedelijk Müzesi, MAXXI, Tate Modern vb. etkinlik ve kurumlarda sergilendi. “SSS – Sahil Sahnesi Sesi” BAS tarafından, “Room of Rhythms 1” Walther König tarafından ve “Az Boş Belki” Revolver/Artist tarafından yayınlandı. 2011-2013 yıllarında İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde Prof. Arda İnceoğlu ile atölye yürütücülüğü gerçekleştirdi, halen İTÜ TMDK’da dersler veriyor.

  • Deniz Cem Önduygu
    Deniz Cem Önduygu

    1984 yılında Karadeniz Ereğli’de doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor.

    Bilgi tasarımcısı. İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden 2008 yılında mezun olduktan sonra, yarattığı evrimsel grafik tasarım yazılımı Gráphagos ile 2010 yılında Sabancı Üniversitesi’nden Görsel İletişim Tasarımı alanında yüksek lisans derecesini aldı. Ortak kurucusu olduğu Fevkalade dahilinde grafik tasarım çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca iki mühendis ortağıyla kurduğu Çilek Ağacı adlı kolektif ile veri analizi ve görselleştirmesi araçlarını sosyoloji, politika, popüler kültür gibi çeşitli alanlardan vakalara uyguluyor. Bilimsel, felsefi, popüler veya gündelik bilginin görsel olarak düzenlenmesi ve aktarılması üzerine birçok kişisel çalışması mevcut.

  • Funda Uz
    Funda Uz

    1974’te Seydişehir’de doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor.

    Mimar-Akademisyen. İTÜ Mimarlık Bölümü’nden 1996 yılında mezun oldu. Mimarlıkta Zamansızlık başlıklı teziyle 1999’da yüksek lisansını, Seksenler İstanbul’u Kentsel Söylemini Popüler Yazılı Medya Üzerinden Okumak başlıklı teziyle 2007’de doktorasını İTÜ’de tamamladı. “Mimarlık ve Felsefe” toplantılarının düzenleyicisi ve Etik-Estetik ve Zaman- Mekan kitaplarının editörüdür. Uluslararası konferanslarda modernite ve bellek, popüler kültür ve söylem, mimarlık eğitimi üzerine sunduğu bildirileri ve yazıları çeşitli kitap ve dergilerde yayınlanmıştır. 2007’de İstanbul Bienali’nde, “Tartışma Odaları” belge-filmiyle, 2012’de İstanbul Tasarım Bienali’nde “40 Nasihat-Made in İstanbul” işiyle yer almıştır.1998 yılında araştırma görevlisi unvanıyla başladığı İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde öğretim üyesidir, mimari proje stüdyosu yürütüyor ve tasarım, eleştiri, kuram dersleri veriyor.

  • Hilmi Tezgör
    Hilmi Tezgör

    1968’de İstanbul’da doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor.

    Akademisyen. Lisansını İstanbul, yüksek lisansını Boğaziçi, doktorasını İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı. Dergicilik, yayınevi editörlüğü ve müzik yazarlığı yaptı. 1992’den bugüne çeşitli dergi, gazete ve antolojilerde şiirleri, şiir ve şarkı sözü çevirileri, edebiyat ve müzik konulu yazıları yayımlanıyor. 1995’te kurulduğundan beri Açık Radyo'da Vertigo isimli müzik programını hazırlıyor. Yeditepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim üyesi olarak Modern Türk Edebiyatı, Modern Türk Şiiri, Edebiyat Kuramları, Karşılaştırmalı Edebiyat ve Popüler Müzik-Edebiyat İlişkisi alanında dersler veriyor, çalışmalar yapıyor. Kitapları: Geçişli Fiiller  (Şiir- Altıkırkbeş, 2003), “Korkuyu Beklerken” Gelenler: Oğuz Atay Öyküleri Üzerine Yazılar (İletişim Yayınları, 2011), Şarkıdaki Şiir: 20. Yüzyılda Popüler Müziğin Edebi Yüzü (İletişim Yayınları, 2012), “Bin Atlı Akınlarda Çocuklar”: Ortaokul Türkçe Ders Kitaplarında Şiir (1929-2005) (İletişim Yayınları, 2013).

  • İdil Ergün
    İdil Ergün

    1980’de Dammam, Suudi Arabistan’da doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor.

    Sanatçı. Bilkent Üniversitesi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nden 2003 yılında mezun oldu. 2013 yılına kadar çeşitli sanat kurumları ve galerilerinde görev aldı. 2013’te, London Film School’daki yönetmenlik kursuna başvurdu ve öğrenimi sonrası İstanbul’a döndü. Çeşitli alanlarda video ve kısa film projelerini sürdürmektedir.

  • İpek Akpınar
    İpek Akpınar

    1967 yılında İstanbul’da doğdu, İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor.

    Mimar-Öğretim üyesi. Lisansını 1990, yüksek lisansını 1993 yılında İTÜ Mimarlık Bölümü’nde tamamlamasının ardından “Rebuilding Istanbul after Henri Prost’s planning” isimli doktorasını University of London, University College, Bartlett School of Graduate Studies’de 2003’te tamamladı. Halen İTÜ Mimarlık Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışıyor. The UCL Urban Laboratory ve OCEAN Design Research Association Danışma Kurulu’nda ve The Journal of Architecture Yayın Kurulu’nda yer alıyor. Osmanlı Başkentinden Küreselleşen İstanbul’a: Mimarlık ve Kent (2010) kitabınıneditörü; Ayışığı Manastırı (2012) ve SSM 10. YIL (2013) kitaplarının yazarıdır. Halen, mimarlık, kent, kentli, politika, bellek, temsiliyet ilişkileri ekseninde stüdyo ve kuram dersleri vermeye ve araştırmalara devam ediyor.